NIKADA VIŠE IH NEĆETE BACATI U SMEĆE! Pogledajte zašto DEVOJKA peče LJUSKE OD JAJA I ŠTA RADI SA NJIMA!
Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom, Foto: preentscreen

delotvorno!

NIKADA VIŠE IH NEĆETE BACATI U SMEĆE! Pogledajte zašto DEVOJKA peče LJUSKE OD JAJA I ŠTA RADI SA NJIMA!

Čak 90% ljuske čini kalcijum!

Objavljeno:

Prvo što treba da uradite kada skuvate jaje jeste da oljuštite ljusku i bacite je.

Čak 90% ljuske čini kalcijum! Tako je, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre…

Kada govorimo o činjenicama, veliki broj naučnika ukazuje na izuzetnu hranjivost ljuske jajeta za naš organizam, piše “Likemag“…

Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90% dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1.000-1.500 mg ovog minerala.

Da biste iskoristili sve benefite ove materije, prokuvajte ljuske jajeta u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije.

Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah.

Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svežinu.

Kada pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Haber.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.