ZA ZIMU!
BOSANSKA KALJA: Ovo TRADICIONALNO JELO od KUPUSA je izvor VITAMINA, a pritom je JAKO UKUSNO
Kupus očistiti i iseći na kriške, ali ne do kraja, paziti da se glavica ne raspadne. Meso iseći na krupnije komade, pa u šerpi složiti naizmjenično meso i kupus..
Staro i tradicionalno jelo koje ćete stalno praviti.
1,5 kg slatkog kupusa 500 gr junetine 500 gr jagnjetine so, biber, mlevena paprika 250 ml kiselog mlekaulje
Kupus očistiti i iseći na kriške, ali ne do kraja, paziti da se glavica ne raspadne. Meso iseći na krupnije komade, pa u šerpi složiti naizmjenično meso i kupus.
Posoliti, pobiberiti, preliti sa malo ulja i vodom do polovine. Staviti na vatru, pustiti da vri oko pola sata, a zatim na tihoj vatri kuvati nekoliko sati.
Na kraju, zagrijati malo ulja i mlevene paprike, dodati kiselo mleko, pa sve preliti preko kalje i služiti.
Bonus video:
(Espreso.co.rs / Sećanja.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!