OVO JE TAJNA OSNOVNOG RECEPTA ZA KORE: Nakon ovog SAVETA, svaka poslastica će biti kao iz POSLASTIČARNICE
OVO JE TAJNA OSNOVNOG RECEPTA ZA KORE, Foto: Novi.ba

UKUS ZA MEDALJU

OVO JE TAJNA OSNOVNOG RECEPTA ZA KORE: Nakon ovog SAVETA, svaka poslastica će biti kao iz POSLASTIČARNICE

U prilikama kada na brzaka treba da napravite kolač dobro je imati provereni jednostavni recept koji ćete lako zapamtiti

Objavljeno:

Osnovni recept za kore je u gastronomskom smislu - "mala crna haljina“ za kolače. Baza koja odgovara brzom voćnom kolaču za svaki dan, ali i kolaču ili torti na sprat za svečanije prilike zavisno od odabranih dodataka.

U prilikama kada na brzaka treba da napravite kolač dobro je imati provereni jednostavni recept koji ćete lako zapamtiti.

Sastojci: jaje, brašno i šećer

Jaja
Jaja foto: EPA

Najjednostavnija verzija biskvita sastoji se od jaja, šećera i brašna u jednakoj količini.

Pa tako ako stavite 1 jaje trebaće vam 3 kašike brašna i 3 kašike šećera. Izraženo u gramima, jedno srednje veliko jaje sadrži oko 45 g, a jedna kašika brašna i šećera okvirno po 15 g, zbog čega nam za jedno jaje trebaju po 3 kašike šećera i brašna.

Navedeni recept odnosi se na pripremu nemasnog ali izdržljivog biskvita. Određeni recepti za kore savjetuju dodatak ulja. Ulje će učiniti kore sočnim, ali teškim, čime se zapravo gubi tražena karakteristika naraslih kora koji nalikuje sunđerčiću.

Ako želite masnije i sočnije kore na jedno jaje dodajte i 3 kašike ulja. Postoji i varijanta s jogurtom koja daje blaže kore, ali koji je teško kombinovati kremom.

foto: Thinkstock

Ako želite da napravite tamni biskvit, tada u osnovnom receptu umesto jedne kašike brašna dodajemo jednu kašiku kakaa.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / gastro.24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.