otkriće
CEO ŽIVOT GA SPREMATE POGREŠNO: PODVARAK na starinski način ima jednu CAKU!
Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim)..
Za podvarak od kiselog kupusa potrebno vam je:
glavica kiselog kupusa (do 2 kg), 1 glavica crnog luka, 150 ml masti slanina, suvo meso, ćuretina (mogu i kremenadle, piletina) lorber mleveni biber
Priprema:
Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.
Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.
Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu (ili vatrostalnu ako nemate glinenu). Komade slanine pozabadajte u kupus, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h). Poenta je da ga pravite na pravoj masti.
Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).
Pogledajte bonus video:
(Espreso.co.rs / Opanak)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!