Neurolozi upozorili: Ovi simptomi multiple skleroze javljaju se mnogo pre nego što se bolest dijagnostikuje
- Naravno, neće svi koji imaju ove simptome razviti multipla sklerozu, Foto: Profimedia

saznajte

Neurolozi upozorili: Ovi simptomi multiple skleroze javljaju se mnogo pre nego što se bolest dijagnostikuje

Studija koju su sproveli neurolozi sa Univerziteta Sorbona u Parizu otkrila je da postoje bolesti koje su pogodile pacijente sa multiplom sklerozom do pet godina pre nego što im je bolest konačno dijagnostikovana.

Objavljeno:

Zatvor bi mogao biti rani znak upozorenja na multipla sklerozu, tvrde neurolozi. Takođe veruje da infekcije mokraćnog sistema, depresija i seksualni problemi mogu ukazivati na to da neko nesvesno pati od ove bolesti.

- Naravno, neće svi koji imaju ove simptome razviti multipla sklerozu. Navedeni simptomi su česti i mogu biti znakovi i drugih bolesti - izjavila je dr Seline Luapre.

Međutim, dr. Luapre smatra da bi ovo otkriće moglo biti korisno za one koji imaju veći rizik od razvoja bolesti, a to su osobe koje u porodici imaju istoriju multiple skleroze
Međutim, dr. Luapre smatra da bi ovo otkriće moglo biti korisno za one koji imaju veći rizik od razvoja bolesti, a to su osobe koje u porodici imaju istoriju multiple sklerozefoto: Profimedia

Međutim, dr. Luapre smatra da bi ovo otkriće moglo biti korisno za one koji imaju veći rizik od razvoja bolesti, a to su osobe koje u porodici imaju istoriju multiple skleroze. Tipični simptomi autoimunog stanja uključuju poteškoće s hodanjem, probleme s vidom i obamrlost, a već je ranije utvrđeno da pacijenti s multiplom sklerozom pate i od problema sa zatvorom, infekcijama bešike, depresije i seksualnih problema.

Zbog nepredvidljivosti simptoma mogu proći godine pre nego što se pacijentima dijagnostikuje bolest. Ne postoji lek, ali tretmani poput steroida mogu kontrolisati stanje i ublažiti simptome.

Bonus video:

05:28

OVO VOĆE I POVRĆE DELUJE IMA BLAGORODNA SVOJSTVA TOKOM LETA! Doktor otkrio koje namirnice najviše prijaju organizmu po vrućinama

(Espreso / Kurir / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.