SVET POLUDEO ZA JAPANSKOM DIJETOM: Svakoga dana radite jednu stvar i za dve nedelje gubite osam kilograma
Stomak, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

SVET POLUDEO ZA JAPANSKOM DIJETOM: Svakoga dana radite jednu stvar i za dve nedelje gubite osam kilograma

Način ishrane Japanki i Japanaca hit u svetu jer odnosi kilograme bez problema

Objavljeno:

Kada ste vi videli gojaznog Japanca ili gojaznu Japanku? Pa... ne znamo za vas, ali mi se ne sećamo. Verovatno kao ni vi.

Žitelji Zemlje izlazećeg sunca smatraju se jednom od najzdravijih nacija na svetu, i to zbog discipline kako u ishrani tako i kada je reč o fizičkoj aktivnosti. Prosečna Japanka visoka je 160 centimetara i teška od 45 do 55 kilograma, a u 90 odsto slučajeva Japanke nisu gojazne, pa čak ni kad dođu u neke godine. Zato ne možemo a da se ne zapitamo - šta ti ljudi jedu kad su tako fit? Japanci doručak, ručak i večeru sažmu u dva jela u kojima ima i mesa, i ribe, i pirinča, i povrća.

Jelovnik japanske kuhinje je vrlo jednostavan - mnogo jaja, ribe i povrća, te zdravog mesa. Primetićete kasnije da se doručak preskače, tj. konzumira se samo crna kafa ili čaj - slično autofagiji, što znači da Japanci puštaju telo da se odmori od hrane, a tako organizam sam može da fino preradi sve što unesete.

Jedan od trikova kod ove dijete jeste što se kalorije tokom vremena smanjuju, a to tera telo da ubrzano sagoreva masnoće. Na kraju, rezultat ove dijete je osam kilograma manje.

Prvi dan:

Doručak: Kafa bez šećera.

Ručak: Dva kuvana jaja, salata od kupusa i jedna čaša soka od paradajza.

Večera: Parče pečene ili kuvane ribe (150 grama).

Kafa
foto: Profimedia

Drugi dan:

Doručak: Kafa bez šećera.

Ručak: Pečena ili kuvana riba sa salatom od svežeg povrća (kupus, paradajz, krastavac, ili zelena salata).

Večera: Parče kuvane junetine (100) i šolja kefira.

Treći dan:

Doručak: Crna kafa sa krekerom.

Ručak: Tikvica ispržena u ulju.

Večera: Kuvana junetina (200 grama); 2 jaja; zelena salata.

Četvrti dan:

Doručak: šolja kafe. Ručak: Tri kuvane šargarepe, 1 kuvano jaje, parče tvrdog sira (15 g). Večera: Sveže voće i povrće.

Peti dan:

Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna. Ručak: Pržena riba i šolja soka od paradajza. Večera: Voće po izboru.

Riba
foto: Profimedia

Šesti dan:

Ručak: Kuvana pileća prsa (koliko god želite). Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.

Sedmi dan:

Doručak: Čaj. Ručak: Kuvana junetina (200 grama) i voće. Večera: Bilo koja od gore navedenih večera, osim junetine.

Tokom ovih sedam dana izgubićete najveći broj kilograma, voda će nestati iz organizma, kao i nadutost. Dozvoljeno je da pijete dva litra vode dnevno.

Osmi dan:

Doručak: Kafa. Ručak: Pileće grudi i salata od kupusa ili šargarepe. Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.

Šargarepa
foto: Zoran Jevtic

Deveti dan:

Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna. Ručak: Pržena ili kuvana riba sa šoljom soka od paradajza. Večera: Voće.

Deseti dan:

Ručak: Tri kuvane šargarepe, parče sira i 1 kuvano jaje. Večera: Voće.

Jedanaesti dan:

Doručak: Kafa sa krekerom. Ručak: Pržena tikvica. Večera: 2 jaja; parče kuvane junetine (200 grama); salata.

Dvanaesti dan:

Doručak: Kafa sa krekerom. Ručak: Kuvana ili pržena riba sa rendanom šargarepom. Večera: Kuvana junetina (100 grama) i šolja kefira.

Junetina, Meso, Hrana
foto: Profimedia

Trinaesti dan:

Doručak: kafa Ručak: Dva kuvana jaja, kuvana šargarepa, šolja soka od paradajza. Večera: Kuvana ili pržena riba.

Četrnaesti dan:

Doručak: Kafa. Ručak: Grilovana tikvica. Večera: Kuvana junetina (100 grama) i sveže povrće.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.