ukusno
OVO JE PRAVI RECEPT ZA ŠPAGETE: Sada ćete ih spremati na JEDAN NAČIN, nije vam potrebno mnogo vremena
Bolonjeze spadaju u omiljeno jelo mnogih ljudi, jer osvajaju na prvi zalogaj. Italijanska kuhinja je naširoko poznata, jer je teško ostati ravnodušan najukusnijoj pasti
Sastojci:
Dve glavice luka
1 kašika maslinovog ulja 1 češanj belog luka 500 g mlevenog mesa 90 g iseckanih šampinjona Origano ili mešovito bilje 400 ml paradajz sosa 1 kašika rajčice So, biber Pakovanje špageta od 300 g
Priprema:
Stavite luk i ulje u veliki tiganj i pržite na prilično jakoj vatri 3-4 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte pečurke i začinsko bilje i pržite još nekoliko minuta.
Umešajte paradajz sos, mleveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Sačekajte da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Poklopite i proveravajte, povremeno mešajući narednih pola sata.
U međuvremenu, skuvajte špagete u velikoj šerpi ključale, slane vode. Dobro ocedite, isperite vrelom vodom, vratite ih u šerpu i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Zatim dodajte sos koji ste prethodno napravili. Poslužite u vrućim činijama i pospite parmezanom i uživajte!
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!