koje vi koristite?
Jabukovo, vinsko, alkoholno sirće... U čemu je razlika? (FOTO) (GIF)
OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!
Iako ih verovatno svakodnevno koristite, sigurno ste se zapitali kad je bolje koristiti vinsko, a kad jabukovo sirće. Osim što salati daje bolji ukus, sirće pomaže probavi i ima niz zdravstvenih prednosti. Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina značajno smanjuje udeo holesterola i triglicerida u krvi, a utiče i na snižavanje krvnog pritiska.
ALERGIČNI STE NA GLUTEN?! 7 žitarica u kojima možete uživati do mile volje! (FOTO) (GIF)
U kuhinjama se najčešće susreću tri vrste sirćeta: jabukovo sirće, vinsko i alkoholno sirće. Sve vrste sirćeta imaju široku primenu u domaćinstvu.
Alkoholno ili belo sirće se najviše koristi za čišćenje ili konzerviranje hrane, a vinski i jabukovo sirće imaju reputaciju namirnica koje su dobre i za zdravlje. Kao što mu samo ime kaže, vinsko sirće sepravi od vina, belog ili crnog i prepuo je kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, gvožđa i bakra.