DOKTOR VOJISLAV PERIŠIĆ ZAKUCAO TVRDNJOM O KISELOM KUPUSU: Da li je moguće da je OVO REKAO?!
Foto: Printscreen/youtube/PRVA

paŽnja

DOKTOR VOJISLAV PERIŠIĆ ZAKUCAO TVRDNJOM O KISELOM KUPUSU: Da li je moguće da je OVO REKAO?!

Dr Perišić je i veliki ljubitelj rena, a konzumente savetuje da ga držite u sirćetu 7 dana, pa tek onda pojedete.

Objavljeno: 12:45h

Jesen je vreme kada ubiramo najlepše od prirode za naše zdravlje. Domaćice kisele kupus i prave salatu od cvekle, a da li znači - što kiselije to više vitamina C ili ipak ne? Sve to je za TV Prva otkrio gastroenterolog dr Vojislav Perišić.

Dr Perišić za Prvu televiziju potvrdio da kiseli kupus smanjuje gasove, nadutost,zatvor,dijareju i simptome Kronove bolesti. "Kiseli kupus je veoma značajan"

Zatim u svom stilu dodaje "Posle velike pijanka, oni piju rasol" kao i "Kupus je carska hrana,ne možete se predozirati"

Kupus
foto: RTS printscreen

Savetovao je i da decu od 7. meseca treba navikavati na kiseli kupus. Takodje njegov savet je i da treba izbegavati pasterizovan kiseli kupus,koji svakako ne znamo koliko dugo stoji u tim kesama,kao i da se izbegava konzervans.

Kupus sam po sebi sadrži probiotsku bakteriju ili ti bakteriju vrenja, koja je kapitalna za ljudsko zdravlje. Ipak sa kiselim kupusom ne treba preterivati, ne treba ga jesti više od 3 puta nedeljno, jer sadrži velike količine soli. "Uzmi jednu barenu cveklu dnevno i bićeš raspoložen" - tvrdi dr Perišić. Cvekla je jedina biljka koja u sebi ima veliku količinu vitamina B12.

Dr Perišić je i veliki ljubitelj rena, a konzumente savetuje da ga držite u sirćetu 7 dana, pa tek onda pojedete.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.