niko neće odoleti
NAPRAVITU PROJU NA ZDRAVIJI NAČIN: Ubacite 1 POVRĆE koje je PUNO VITAMINA, Srbi bez NJEGA NE MOGU (RECEPT)
Ovako spremljena proja se sigurno neće mrviti i kruniti
Klasičan recept – proja sa spanaćem, uvek se može obogatiti nekim dodatkom. Zelje, ili spanać su najbolji za tako nešto. Naravno, i sir je u ovom receptu nezaobilazan.
Dodajući nešto spanaća ili zelja proji, dobija se na gustini, mekoći i lepom kontrastu zelene boje. Trebalo bi dodati još nešto, što će ove sastojke spojiti. To nešto, za održavanje ravnoteže, bio je sir.
Kada pravite ovu posebnu proju, sa dodatkom zelja ili spanaća, trebalo bi da kukuruzno brašno, kajmak i toplu vodu umešate nekoliko minuta ranije, pre nego dodate ostale sastojke. Ovo stvara sočniji krajnji rezultat. Sa dodatkom vlage iz zelja ili spanaća, kao i masnoće iz sira, sočnost i mekoća su zagarantovani.
Ukoliko ste ljubitelj, smesi možete dodati i malo vlašca, da razigra ukuse. Ko voli slađu proju, može dodati i kašičicu šećera. Ovako spremljena proja se sigurno neće mrviti i kruniti.
Klasičan recept – proja sa zeljem, uvek se može obogatiti nekim dodatkom. Zelje, ili spanać su najbolji za tako nešto. Naravno, i sir je u ovom receptu nezaobilazan.
Proja sa zeljem, sastojci:
500 gr zelja (ili spanać)
500 gr projinog brašna 3 komada jaja
300 gr sira (beli polumasni) 1 kašika kajmaka 2 kašike ulja 2 kašike mleka 1 kesica praška za pecivo
Proja sa zeljem, priprema:
Zelje ili spanać dobro oprati i iseckati. Ostaviti da se dobro ocedi. Umutiti jaja. Dodati izdrobljeni sir, kašiku kajmaka, ulje i mleko. Dodati projino brašno i sjediniti masu mešanjem. Dodati jedan prašak za pecivo. Umešati zelje ili spanać u masu. Masu presuti u podmazan pleh za pečenje. Peći oko 40 minuta na umerenoj temperaturi.
Proja sa zeljem se služi topla, uz jogurt i kiselo mleko.
(Espreso / Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!