NAPRAVITE ULTRA ČOKOLADNU TORTU BEZ IKAKVOG PEČENJA: Glazura se preliva, ogroman broj ljudi video RECEPT!
Čokoladna torta, Foto: PRINTSCREEN/YT/ NERI'S KITCHEN

evo kako da to uradite!

NAPRAVITE ULTRA ČOKOLADNU TORTU BEZ IKAKVOG PEČENJA: Glazura se preliva, ogroman broj ljudi video RECEPT!

Lak recept za neodoljivu čokoladnu tortu koja se ne peče

Objavljeno:

Čokoladne torte niko ne odbija, a pogotovo ako se ovako lako pravi. Nema pečenja, kore se kuvaju na pari, a glazura se preliva po celom desertu.

Kada isečete sa kore curi glazura, prosto neodoljivo. Ovaj recept je brzo osvojio sve na društvenim mrežama, preko 2 miliona ljudi je pogledalo pripremu.

Isprobajte i vi, sigurno ćete se oduševiti.

Sastojci:

1 šolja brašna

1/3 šolje kakaoa

1/2 kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice sode bikarbone

1/4 kašičice soli

3/4 šolje šećera

2 jajeta

1/4 šolje ulja

1/2 šolje mleka

1/2 kašičice ekstrakta vanile (po želji)

Za glazuru:

1 šolja mleka

1/4 šolje kakaoa

1/3 šolje šećera

2 kašike brašna

1/2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

U činiji promešajte prosejano brašno sa kakaom, sodom bikarbonom, praškom za pecivo i sa malo soli. Ne sme da ima gromuljice. Dodajte šećer i jaja, pa dobro sjedinite žicom. Na kraju dodajte ulje i mleko i promešajte, a onda ako želite dodajte i vanilu, pa još jednom promešajte. Sipajte u podmazan pleh ili obložen pek papirom i pokrijte aluminijumskom folijom. Kuvajte na pari oko 30-35 minuta.

U šerpici pomešajte mleko, kakao, šećer, brašno i vanilu. Dobro promešajte da nema grudvica. Kuvajte, uz neprestano mešanje, nekih 3-7 minuta. Izvadite tortu iz kalupa, pa prelijte glazurom.

Dodatni savet: Kako bi bili sigurni da glazura nema gromuljice, procedite kroz sito.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.