evo kako da to uradite!
NAPRAVITE ULTRA ČOKOLADNU TORTU BEZ IKAKVOG PEČENJA: Glazura se preliva, ogroman broj ljudi video RECEPT!
Lak recept za neodoljivu čokoladnu tortu koja se ne peče
Čokoladne torte niko ne odbija, a pogotovo ako se ovako lako pravi. Nema pečenja, kore se kuvaju na pari, a glazura se preliva po celom desertu.
Kada isečete sa kore curi glazura, prosto neodoljivo. Ovaj recept je brzo osvojio sve na društvenim mrežama, preko 2 miliona ljudi je pogledalo pripremu.
Isprobajte i vi, sigurno ćete se oduševiti.
Sastojci:
1 šolja brašna
1/3 šolje kakaoa
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
3/4 šolje šećera
2 jajeta
1/4 šolje ulja
1/2 šolje mleka
1/2 kašičice ekstrakta vanile (po želji)
Za glazuru:
1 šolja mleka
1/4 šolje kakaoa
1/3 šolje šećera
2 kašike brašna
1/2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U činiji promešajte prosejano brašno sa kakaom, sodom bikarbonom, praškom za pecivo i sa malo soli. Ne sme da ima gromuljice. Dodajte šećer i jaja, pa dobro sjedinite žicom. Na kraju dodajte ulje i mleko i promešajte, a onda ako želite dodajte i vanilu, pa još jednom promešajte. Sipajte u podmazan pleh ili obložen pek papirom i pokrijte aluminijumskom folijom. Kuvajte na pari oko 30-35 minuta.
U šerpici pomešajte mleko, kakao, šećer, brašno i vanilu. Dobro promešajte da nema grudvica. Kuvajte, uz neprestano mešanje, nekih 3-7 minuta. Izvadite tortu iz kalupa, pa prelijte glazurom.
Dodatni savet: Kako bi bili sigurni da glazura nema gromuljice, procedite kroz sito.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!