TRIK DA ZA ČAS ZAMOTATE SARMICE SA ZELJEM: Stavite ih brzinski u rernu, sve se sprema samo! (RECEPT)
Sarmice sa zeljem, Foto: Printscreen Youtube / Bokina kuhinja

LETNJA VERZIJA SARME

TRIK DA ZA ČAS ZAMOTATE SARMICE SA ZELJEM: Stavite ih brzinski u rernu, sve se sprema samo! (RECEPT)

Sarmice od blitve su odlična letnja varijatna svima omiljenog jela

Objavljeno:

Sarma je omiljeno jelo na našim prostorima i gotovo sve domaćice imaju svoje "male tajne" u pripremanju ovog jela.

Kako sada nije sezona kiselog kupusa, možete iskoristiti obilje svežeg povrća sa pijace, među kojima je i blitva i da napravite laganiju varijantu svima omiljenog jela.

1 / 7 Foto: Printscreen Youtube / Bokina kuhinja

Po ovom receptu nema kuvanja na šporetu, već kada napravite sarme ona "idu" u rernu, a vi možete da obavljate i druge obaveze dok vam se ručak krčka.

Sastojci:

4-5 veza sveže blitve

400 g mlevenog mesa

2 glavice luka

2 šargarepe

veza peršuna

1 šoljica pirinča

1 kašika brašna

2 kašičice aleve paprike

2 kašike ulja

so, biber

Priprema:

Operite listove blitve i skinite im drške. Sipajte litar vode u dublju šerpu i pustite da provri, pa kratko probarite blitvu. Izvadite listove iz vode i ostavite da se ocede. Na ovaj način ćete ih lakše uvijati, a listovi se neće kidati. Iseckajte crni luk na sitne kockice i izrendajte šargarepu na sitno rende.

Zagrejte ulje u dubljem tiganju, pa stavite luk. Kada se luk malo proprži, dodajte rendanu šargarepu i pržite još tri, četiri minuta. U to dodajte meso, začinite po ukusu, promešajte i sve zajedno dinstajte dok meso ne bude prženo, otprilike 10-ak minuta. Operite pirinač i sipajte ga u meso i povrće. Peršun sitno iseckajte, pa pospite po mesu i pirinču i sve opet promešajte.

Sipajte po kašiku fila za sarmu na listove blitve i zavijte kao što to radite i sa listom kiselog kupusa - prebacite krajeve blitve s jedne i druge strane, pa urolajte i ušuškajte krajeve. Podmažite zemljanu ili vatrostalnu činiju sa malo ulja i poređajte sarmice. Zalijte ih vodom tako da ogreznu i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite ih sat vremena. Pomešajte punu kašiku brašna i kašičicu crvene mlevene paprike sa vodom, tako da napravite sos, a onda time zalijte sarmice i vratite u rernu da se krčkaju još 15-tak minuta. Servirajte ih tople uz kiselo mleko.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.