EVO ZAŠTO TREŠNJE NE BI TREBALO JESTI PRE RUČKA: Može ozbiljno da vam POZLI!
Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

OBRATITE PAŽNJU!

EVO ZAŠTO TREŠNJE NE BI TREBALO JESTI PRE RUČKA: Može ozbiljno da vam POZLI!

Koriste se same, ali i u kombinaciji s drugim voćem, a posebno uz čokoladne i kreme od vanile

Objavljeno: 10:58h

Sjajno letnje voće pravi je mali crveni dragulj. Boja kožice trešanja može varirati od nežnožućkaste do dubokih crvenih tonova rubina i boje burgundca.

Da je reč o voću koje je blagotvorno za zdravlje, govori podatak da su ih pre tri hiljade godina na Dalekom istoku uzgajali neposredno uz domove, a od starih Egipćana i Grka preuzeli su ih i po celoj Evropi proširili Rimljani.

Trešnje i višnje u međuvremenu su našle primenu u gastronomiji. Specijalitet su čak i kada ih se jednostavno umoči u rastopljenu čokoladu, a kada se iz njih očistite koštice i kada ih se usitni u pire, idealne su za pripremu sorbeta, sladoleda i umaka.

1 / 5 Foto: Emilija Jovanović

Koriste se same, ali i u kombinaciji s drugim voćem, a posebno uz čokoladne i kreme od vanile. I trešnje i višnje imaju sjajna nutritivna svojstva jer su bogate flavonoidima, prirodnim protivupalnim supstancama. Uz to ublažavaju simptome alergija i astme i jačaju kolagen, vezivna tkiva, hrskavice i tetive.

Trešnje se ne jedu pre ručka. Ako je reč o mesnom obroku, dogodiće se reakcija koja usporava izlučivanje želudačnih sokova, ali trebalo bi ih jesti što više kako bi se snizio nivo LDL kolesterola u krvi.

(Espreso / Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.