RUČAK DANA!
DA LI STE NEKADA OVAKO SPREMALI MUSAKU? Puna je FILA, seče se kao TORTA! (VIDEO)
Evo kako da spremite najukusniju musaku
Ako volite musaku i preferirate starinske recepte, ovo će biti idealna izbor za današnji ručak, jelo sa juga Srbije.
Potrebno je:
600 gr krompira,300 g, mlevenog mesa 1 glavica crnog luka 1 šargarepa suva slanina seckana i listići 4-5 čena belog luka malo crvene mlevene ljute i slatke paprike mlevenog bibera ulje 2 jaja 1 kašika kisele pavlake 150-200 ml mleka
Priprema:
Luk iseckati sitno i šargarepu i seckanu suvu slaninu pa propržiti na ulju.
Dodati mleveno meso pa prodinstavi jedno 20 minuta.Dodati začine, mleven biber, paprika, beli luk.
Krompir iseći na tanke lističe.Pleh podmazati uljem pa staviti pola krompira, pa istresti ostatak mesa u sredinu i pokriti ostatkom krompira.
Umutiti dva jaja, dodati kašiku pavlake dodati mleko umutiti i preliti krompir.
Peći na 220 stepeni C oko 60 minuta.
(Espreso / Bakina kuhinja)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!