SAMO 1 VRSTA RIBE IZ KONZERVE JE NAJZDRAVIJA: Nema ništa BOLJE ZA SRCE OD TOGA, iznenadićete se
Riba, Foto: Profimedia

JEDITE ŠTO VIŠE

SAMO 1 VRSTA RIBE IZ KONZERVE JE NAJZDRAVIJA: Nema ništa BOLJE ZA SRCE OD TOGA, iznenadićete se

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti

Objavljeno:

Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube/JelajelenaPetrovic

Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Svakako, nije svaka konzervirana hrana loša.

Sardina
foto: Profimedia

Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljnju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje.

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

1 / 8 Foto: Aleksandar Stojanović

- Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna - rekla je dr Kording.

Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.