savet DANA!
IZBACITE JE IZ UPOTREBE: Evo zašto čuvanje hrane može da vas OTRUJE!
Postoje druge, sigurnije, metode.
Ostatke hrane, nakon jela, treba u nešto zamotati, premestiti, ali aluminijska folija koja se često koristi baš i nije najbolji izbor.
Kada još toplo jelo prekrijete aluminijskom folijom, razne bakterije počnu naglo rasti i razmnožavati se jer ulazi previše zraka, tvrde iz Ministarstva zdravstva u Washingtonu.
Lindsay Malone, stručnjak za hranu iz Cleveland klinke kaže da bi hranu trebalo premestiti u posudice koje se mogu dobro zatvoriti kako u njih ne bi ulazio vazduh, a samim time i bakterije. Isto tako,hranu treba spremiti tek kada se potpuno ohladi - do tada je ostavite u loncu ili posudi u kojoj ste kuvali.
Nakon što se ohladi, ne čekajte da se ohladi već je odmah premestite u friz - ovo posebno važi za meso i mlečne proizvode.
Svu hranu koja je na sobnoj temperaturi stajala duže od nekoliko sati trebalo bi, po pravilu, baciti jer su se bakterije sigurno stvorile i nije više sigurna za jesti, prenosi The Health.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!