RECEPT ZA PROLEĆNU SUPICU: Ukus je fenomenalan
Pileća supa, Foto: Profimedia

prolećna

RECEPT ZA PROLEĆNU SUPICU: Ukus je fenomenalan

Isprobajte recept koji će vaš sistem vratiti na pravi put

Objavljeno: 13:53h

To je zdrava supa od piletine i povrća sa nekoliko sastojaka.

Pileća supa
Pileća supafoto: Profimedia

Sastojci:

0,5 kg pilećih prsa bez kostiju i kože

1 veliki luk, oljušten i iseckan

4 čena belog luka, mlevenog

1 kašika maslinovog ulja

1 iseckana čili papričica

0,5 l "pečenog na vatri" zgnječenog paradajza

3 litre pilećeg bujona

1 kašika mlevenog kima

1 kašičica mlevene crvene paprike

1/2 kašičice kurkume

2 1/2 šolje narezane šargarepe

4 šolje seckanog kupusa

3 šolje malih cvetova brokolija

2 avokada, oljuštena i iseckana na kockice (opciono)

Posolite i pobiberite

Uputstva

Postavite veliki lonac od 6-8 litara na srednju vatru. Dodajte maslinovo ulje, seckani luk i beli luk. Ostavite 5-6 minuta da omekša. Zatim dodajte cela sirova pileća prsa, seckani čili, zdrobljeni paradajz, pileću čorbu, sve začine, šargarepu i 1 1/2 kašičice morske soli.

Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte 20+ minuta, dok se pileća prsa ne skuvaju. Zatim izvadite piletinu hvataljkama i stavite ih na dasku za sečenje da se ohlade.

Dodajte seckani kupus i brokoli u šerpu. Nastavite da dinstate da brokoli omekša. U međuvremenu, iseckajte pileća prsa sa dve viljuške i ponovo ih umešajte u supu. Kada brokoli omekša, probajte, a zatim posolite i pobiberite po potrebi.

Možete poslužiti toplo sa izdašnom količinom avokada isečenog na kockice!

*Ako supena baza previše provri, u čorbu dodajte 2-3 šolje vode. Zatim probajte začine.

( Espreso / Magazin Novosti )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.