UBEĐENI STE BILI DA OVAKO UNIŠTAVATE LEKOVITA SVOJSTVA MEDA: Iskusni pčelari SVE OBELODANILI, ne NASEDAJTE
Med, Foto: EPA/JORGE TORRES

MORATE DA ZNATE TO

UBEĐENI STE BILI DA OVAKO UNIŠTAVATE LEKOVITA SVOJSTVA MEDA: Iskusni pčelari SVE OBELODANILI, ne NASEDAJTE

Metalni escajg je napravljen tako da ne stvara nikakvu hemijsku reakciju u kontaktu sa hranom

Objavljeno:

U nastavku teksta saznajte da li metalni pribor zaista „ubija“ lekovita svojstva meda.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Fuller Farm

Blagotovorna dejstva meda na organizam mnogima su već poznata. Njegova lekovita svojstva su neverovatna, odličan je antioksidans, podstiče varenje i metabolizam, a dobar je i probiotik, jača imuni sistem, obrzava oporavak organizma, leči kožu (od rana i opekotina) i sprečava nastanak bora.

Koliko puta do sada ste čuli da med nije dobro jesti niti sipati u šolju mleka ili čaja metalnom kašikom, uz obrazloženje da će najpoznatiji pčelinji prozivod tako izgubiti lekovita svojstva?

Objašnjenje zašto med ne bi trebalo vaditi iz tegle metalnom kašikom glasi: dolazi do hemijske reakcije između meda i kašike, pa med prestaje da bude delotvoran.

Iskusni pčelari tvrde da to nije istina.

Naime, med ima pH oko 3,9. Metalni escajg je napravljen tako da ne stvara nikakvu hemijsku reakciju u kontaktu sa hranom.

Ali, ono što je još važnije je sledeće: mašine za vrcanje meda napravljene su od metala, kante za odlaganje meda takođe su metalne, prilikom analitičke kontrole med se odmerava metalnom kašičicom, a i sonda za uzorkovanje meda je, pogađate, metalna.

Dakle, slobodno jedite med metalnom kašičicom, nećete mu “ubiti” lekovita svojstva.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.