VLADETA JE TVRDIO DA OVO SVAKI ČOVEK U BRAKU TREBA DA RADI: Njegove reči će vam danima odzvanjati u glavi (VIDEO)
Mudre reči Vladete Jerotića o braku, Foto: Beta/Miloš Miškov

DOBRO GA POSLUŠAJTE

VLADETA JE TVRDIO DA OVO SVAKI ČOVEK U BRAKU TREBA DA RADI: Njegove reči će vam danima odzvanjati u glavi (VIDEO)

O muško-ženskim odnosima, ljubavi i braku učio je od najvećih mislilaca, ali pre svega iz sopstvenog iskustva i kroz psihoterapeutski rad

Objavljeno:

Profesor Vladeta Jerotić bio je čuveni srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, filozof, književnik i akademik SANU, a narodu sa ovih prostora ostavio je u amanet mnogo mudrih misli i životnih smernica, od braka, vaspitanja dece do sociokulturnih fenomena.

Jedan snimak sa njegovih predavanja koji trenutno vlada mrežama govori baš o muško- ženskim odnosima. Tačnije, kada nastupa dosada u braku i kako je prevazići.

Ovaj snimak bi trebalo da pogleda svaki bračni par u Srbiji.

"Dosada u braku bude posle, ne znam, 5 godina, 10 godina braka . Bude povremeno i dosadno. A može li se obnoviti brak? Pa obnavlja se brak neprekidno. Treba ga svaki dan obnavljati. Ta ljubav više nije zaljubljenost, ali je prešla u zreliju formu koja se zove ljubav. Pa neguj ljubav u braku. Šta sve neguješ? Dete...pa cveće, pa psa ili mačku", rekao je Vladeta, te nastavio:

"A šta ne neguješ... ženu ili žena muža?

Jedni druge, negujte se", zaključio je Vladeta Jerotić.

Bonus video:

00:55

UŠAO SAM U BRAK KAO PAPUČAR! Voja Nedeljković iskreno progovorio o odnosu sa suprugom i o ŠOKANTNOM DOGAĐAJU ma njihovom venčanju!

(Espreso/T.M./Zenablic/Aleksandra Isailović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.