i nije tako zdravo
Ne možete bez njega? KOKOSOVO ULJE povećava rizik za MOŽDANI I SRČANI UDAR! (FOTO)
Da li ćete ga i dalje trpati svuda?
Kokosovo ulje se već vekovima koristi kao glavna namirnica za pripremanje hrane u mnogim zemljama i smatra se zdravijom opcijom od biljnih, trafinisanih ulja jer sadrži manje zasićenih masnih kiselina.
Međutim, Američko udruženje za bolesti srca (AHA) tvrdi da još uvek nije dokazano da je kokosovo ulje zdravije i da sadrži visok procenat zasićenih masnih kiselina, čak 82 procenta. To je, navodi Care2, mnogo više od procenta zasićenih masnih kiselina u maslacu (63 posto) ili goveđem loju (50 posto).
Zasićene masne kiseline su neprijatelj krvnih žila i srca jer povećavaju novo lošeg holesterola u krvi, ali i rizik od srčanog i moždanog udara.
Iako je teško poverovati da bi namirnica koju od davnina koriste stanovnici pacifičkih otoka mogla predstavljati pretnju, svakako je važno ograničiti unos zasićenih masnoća. Holesterol jeste štetan, ali je ipak potreban organizmu za normalno funkcioniranje organizma.
Bonus video:
Probali smo alkohol na originalne načine!
Žene iz Espresa u misiji "kako se pije koje piće"...Hik!
(Espreso.co.rs / Izvor: net.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!