Čupavi rolat po bakinom receptu, Foto: Baka
savršeno
OVAJ KOLAČ JE PRESTIGAO TRADICIONALNE ČUPAVCE: RECEPT za ČUPAVI ROLAT još niste probali - TOPI SE U USTIMA
Preukusni rolat po bakinom receptu će vas oduševiti
Objavljeno:
Ideje za dezerte nikad dosta, zbog toga baka uvek nalazi najoriginalnije načine da nas zasladi. Ovog puta je napravila savršeni čupavi rolat pun čokolade.
Tradicionalni čupavci su ništa naspram ovog kolača, savršen rolat za svaku priliku se jednostavno sprema, a evo i recepta:
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 kasike šećera
- 4 kasike brašna
- 3 kasike ulja
- 1/2 praska za pecivo
Krem:
- 2 jaja
- 100 gr cokolade
- 3 kasike secera
Čokoladno meleko:
- 200 ml mleka
- 50 gr čokolade
- 100 gr kokosa
Priprema:
- Umutiti jaja sa secerom dodati brasno sa praskom za pecivo i ulje. Sve izjednaciti i izliti u pleh od rerne oblozenO pek papirom. Peci na 180 stepeni C oko 15 minuta. Vruc biskvit urolovati tako da gornji deo bude spolja.
- U serpu staviti jaja dodati secera izmutiti mikseroM. Staviti na ringlu pa smanjiti u pola i mesatI. Ubaciti 100 gr cokolade i kocku maslaca. Mesati dok se potpino ne zgusne i pocne se odvajati od dna.
- Treba oko 7-8 minutas. Dobro ohladiti pa ga izmiksati. Mleko sa cokoladom prokuvati da se cokolada istopi, Treba dodati i kocku maslaca ja nisam. Biskvit odmotati pa ga premazati cokoladnom kremom.
- Uviti ponovo pa ga ostaviti 10 minuta da upije, U ciniju sipati kokos, Mleko sa cokoladom mora biti prohladjeno. Sei rolatice na dva prsta sirine provuci kroz cokoladno mleko pa uvaljati u kokos. Redjati u tanjir.
- Ostaviti u frizider na sat vremena pa sliziti, Bozanstven ukus. Nisam skoro tako nesto probala Bolje nego sama torta. Vrhunsko!
DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!