Džigerica, Foto: Printscreen Youtube / domaceiukusno

SAVET

1 GREŠKU SVI PONAVLJATE KADA PRŽITE DŽIGERICU: Baš zbog TOGA ispadne SUVA i TVRDA, odmah PRESTANITE SA TIM

Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije

Objavljeno: 17.03.2022. 11:38h

Džigerica je jako zdrava. Zato je vredi trajno uvrstiti u naš jelovnik za ručak. Džigerica se može pripremiti na mnogo načina. Samo treba da zapamtite da ne napravite jednu grešku koju većina čine.

FOTO: Printscreen Youtube / domaceiukusno
FOTO: Printscreen Youtube / domaceiukusno
FOTO: Printscreen Youtube / domaceiukusno
FOTO: Printscreen/Youtube/ Appetizing.tv-Chicken Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.

Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vredno vaše pažnje.

Često pravimo jednu veliku grešku kada pržimo džigericu.

Nikada ne solite džigericu pre prženja

Ako je džigerica koju pripremate suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Ne bi trebalo to da radite!

Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti. Samo će biti mnogo ukusnije.

(Espreso)