ukusno!
DA LI STE PROBALI TURSKU POSNU MUSAKU? Oduševiće i ljubitelje mesa, a idealna je za PROLEĆNI POST! (FOTO)
Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju!
Turska posna musaka oduševljava i najveće ljubitelje mesa. Ovaj recept se koristi i kad nije post. Ako ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlekom ili pavlakom.
Potrebno za posnu musaku:
1 kg tikvica, 500 g patlidžana, 1 glavica luka, 2 paprike, 2 krompira, 500 ml paradajz pirea, so i biber po ukusu, malo maslinovog ulja, struk mirođije, struk peršuna.
Priprema:
Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju.
U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.
U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica.
Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.
Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.
Ako ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlekom.
(Espreso)