Posna musaka, Foto: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic

ukusno!

DA LI STE PROBALI TURSKU POSNU MUSAKU? Oduševiće i ljubitelje mesa, a idealna je za PROLEĆNI POST! (FOTO)

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju!

Objavljeno: 07.03.2022. 09:22h

Turska posna musaka oduševljava i najveće ljubitelje mesa. Ovaj recept se koristi i kad nije post. Ako ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlekom ili pavlakom.

Potrebno za posnu musaku:

1 kg tikvica, 500 g patlidžana, 1 glavica luka, 2 paprike, 2 krompira, 500 ml paradajz pirea, so i biber po ukusu, malo maslinovog ulja, struk mirođije, struk peršuna.

FOTO: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic

Priprema:

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju.

U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica.

Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

Ako ne postite, možete da prelijete musaku kiselim mlekom.

(Espreso)