Baklava, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREUKUSNA POSLASTICA

OVE BAKLAVE SE IZDVAJAJU PO JEDNOJ VRSTI ČOKOLADE, TO VAM NE BI PALO NA PAMET: Sočnije NIKADA NISTE PROBALI! RECEPT

Probajte, nećete se pokajati

Objavljeno: 06.03.2022. 22:38h > 22:42h

Jedna od najpopularnijih poslastica je definitivno baklava. Nekima preslatka, nekima takva baš taman, baklava je slatkiš koji definitivno nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ukoliko poželite da iznenadite svoje ukućane jednim pravim ukusnim specijalitetom, ovo je pravi izbor za vas. Ono što je posebno izdvaja od ostalih baklava, jeste tajni sastojak u vidu bele čokolade.

Potrebno je:

gotove kore

2 jaja

200 gr ml. keksa

100 gr ml. oraha

100 gr bele čokolade

50 ml maslinovog ulja

300 gr šećera

100 ml. vode

1/2 limuna

1 vanilin šećer

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati keks i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu. Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru, malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil, pa uviti u male rolmice. Ređati u podmazan pleh. Premazati uljem, iseći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pečenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se.

Zaista jedna od vrhunskih, probajte obavezno...

(Espreso / Srbija Danas)