Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Marija Karma
PREUKUSNO
NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu
Objavljeno: 06.03.2022. 18:26h
Marina Letic
Sastojci
1 kg jabuka
4 kašike griza
4 kašike šećera
3 kašike brašna
50 gr margarina
Priprema
Jabuke oprati i izrendati. Uključiti rernu na 180 stepeni. Posudu premazati sa malo margarina.
Posuti griz kašikom, ravnomerno svuda. Preko griza ređati jabuke tako da mesnati deo dođe dole. Preko jabuka posuti šećer, pa brašno, a na kraju iseckati margarin.
Staviti u zagrejanu rernu da se peče 20 – 25 minuta pa izvaditi, kašikom po malo utapkati brašno koje je još uvek na površini.
Ne morate potpuno sve, jer će te male gomilice upiti vlagu i ispeći se u rerni.
Pečenu pitu ostaviti da se hladi, pa je mlaku poslužiti.
(Espreso / Najžena)