poslastica
OVAKO TURCI SPREMAJU SUTLIJAŠ: Od srpskog se razlikuje u NEODOLJIVOM SASTOJKU (RECEPT)
U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding
Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.
Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.
Sastojci:
1 šolja pirinča 3 šolje vode 500 ml mleka 6 kašika šećera 1 kesica vanilinog šećera 1 kesica pudinga od vanile 1 šaka oraha
U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.
Priprema:
Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.
Dodajti mleko i još malo kuvati.
Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.
Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.
Dekorisati sa orasima, i kposlužiti hladno.
(Espreso)