preukusno
KOMPLET LEPINJU MOŽETE NAPRAVITI I KOD KUĆE: Neodoljivi biser SRPSKE KUHINJE od kog KREĆE VODA NA USTA (RECEPT)
Pretop je sos od pečenja praseta a u Užicu može i da se kupi ali recimo u Vranju ne
Ukoliko uživate u jednom od najpopularnijih recepata naše nacionalne kuhinje, a reč je o komplet lepinji, donosimo vam recept kako da pripremite savršenu kod kuće.
Za testo zamesiti brašno i so.U mlaku vodu pomešati kvasac i šećer i pustiti da nadođe.U brašno dodati ulje i nadošli kvasac.Ostaviti na toplom da nadođe. Podeliti testo na 4 dela i od svakog napraviti lepinje. Peći na podmazanom plehu na 250 pa smanjiti na 200 oko 20 minuta. Pečene ostaviti malo prekrivene krpom da omekšaju.
Svaku lepinju preseci na pola.Donji deo namazati kajmakom i umućenim jajetom(na svaku lepinju po jedno jaje). Zapeći u rerni(dok se jaje ne zapeče). Izvaditi iz rerne, staviti pretop pa poklopiti gornjim delom lepinje.
Pretop je sos od pečenja praseta a u Užicu može i da se kupi ali recimo u Vranju ne.
Sastojci za testo:
500gr brašna
250ml mlake vode
3 kašike ulja
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 kvasac
Fil:
200gr kajmaka
4 jaja
pretop
Za pretop možete iskoristiti i moču u kojoj stet prethodno ispržili ili ispekli meso.
(Espreso)