PRSTE DA POLIŽEŠ!
OVAKO NAŠE BAKE SPREMAJU DOMAĆE ĆUFTE: Ukus je ISTI KAO IZ RESTORANA, domaćice 1 stvar UPORNO IZOSTAVLJAJU! RECEPT
Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati
Svaka domaćica voli da spremi ručak koji će svi za stolom da hvale. Međutim, često se dešava da i pored mnogo volje, manjka inspiracije. Jedno od jela koje nikada ne može da dosadi i koje će zadovoljiti i nepca onih najzahtevniji su ćufte.
Ćutfe se mogu pripremati u različitim sosevima, a one u paradajz sosu su postale sinonim za jelo domaće kuhinje koje greje i dušu i telo. Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati.
Sastojci za ćufte:
- 500 gr mešanog mlevenog mesa - 2 čena belog luka - 1 glavica crnog luka - 2 kašike svežeg peršuna - 1 jaje - so, biber, začini po ukusu
Sastojci za sos:
- 50 ml ulja - 3 kašike brašna - 500 ml soka od paradajza - 500 ml vode - 1 kašičica soli - 1 kašičica šećera - 1 kašičica mlevene paprike
Priprema
Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno i stavite u dublju posudu. Dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa sve dobro umesite. Rukama oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir, pa ih stavite u frižider.
Zagrejte tiganj i sipajte ulje, zatim dodajte brašno i pržite ga dok ne porumeni, a onda dodajte paradajz sok. Postepeno, na srednjoj temperaturi i uz mešanje sipajte vodu, pa dodajte začine po ukusu i šećer.
Šećerom regulišete kiselost paradajza, pa ga nemojte preskočiti. Kada sos proključa, jednu po jednu kuglicu mesa spustite u tiganj. Smanjite temperaturu i ostavite sos i ćufte da se krčkaju na tihoj vatri oko 40 minuta.
Gotove ćufte u paradajz sosu poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu. Prijatno!
(Espreso / Najžena)