kiflice
KIFLICE KOJE MIRIŠU NA JOŠ: Tope se u ustima, komšinica KAD IH OSETI ima da vam LEGNE NA ZVONO (FOTO)
Pripremite ih već danas, nećete požaliti !
Stari, dobro poznati ukus iz bakine kuhinje, u malo modernijoj izvedbi nama jako drage gastroblogerke Tatjane Miletić s bloga MyTastyPot.
Pripremite ih već danas, nećete požaliti ! Domaće kiflice
Sastojci (za 2 lima za pečenje):
100 ml mleka
100 ml vode
1/2 paketića svežeg kvasca
30 g šećera
550 g brašna + 100 g tokom mešanja
1 jaje
1 žumanac
40 ml ulja
sol
za premazivanje 150 g maslaca
Priprema:
U mlako mleko i vodu dodajte kvasac i promešajte. U brašno sipajte šećer, sol, ulje, jaja pa sve sjedinite kutlačom, a zatim dodajte pripremljeni kvasac. Umesite testo, u koje prilikom mešanja dodajete još brašna.
Gotovo testo prekrijte prozirnom folijom i ostavite da nadođe nekih pola sata do 40 minuta. Testo premesite, podelite na 4 dela, formirajte kuglice, rastanjite ih i podelite na 8 delova.
U kiflice možete dodati sir po želji. To može biti neki meki sir, feta, cheddar ili bilo koji drugi, to ostavljamo vama da prilagodite svom ukusu. Formirane kiflice poredajte u lim za pečenje u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, prekrijte ih krpom ili folijom i ostavite 15 minuta da još malo narastu. Premažite ih belancetom, prelijte rastopljenim maslacem (50 g za jedan lim), pospite lan, kim, sezam, i stavite još mali komadić maslaca na svaku kiflicu.
Sve isto vredi i za drugi lim. Pecite na 200-220 stepeni oko 20 minuta.
(Espreso/VL)