IDEJA
DODAJTE OVO U PREBRANAC I VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI GREŠKU PRILIKOM KUVANJA: Retko KOJI SRBIN zna ZA PRAVI RECEPT
Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena
Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena.
Iako se najčešće priprema postan, prebranac je omiljen i sa dodatkom neke vrste mesa. Obično su to kobasice, kolenice, ali i slanina.
Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.
Ovaj recept ima poseban dodatak, slanina u listićima koja se stavlja pred kraj pečenja, daje dodatni ukus i hrskavost prebrancu.
Sastojci:
700 gr pasulja
700 gr crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike mlevene crvene paprike
so
biber
3-4 lista lovora
300 gr slanine u komadu
100 gr tanko sečene slanine
2 kašike masti
Priprema:
Noć ili bar nekoliko sati ranije potopiti pasulj u vodu. Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena.
(Espreso / Telegraf)