PROBAJTE
OVAKVU MARINADU DO SADA NISTE SPREMALI: Iznenadićete se KOLIKO JE DOBRA baš ZBOG OVIH SASTOJAKA
Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka
Da bi meso pripremili što lakše i da bi vaša jela bila što ukusnija, važno je pripremiti dobru marinadu i u njemu držati meso 48-72 sata.
Dok je u marinadi, meso oslobađa svoje unutrašnje sokove koji pritom u najvećoj meri sadrže mirise karakteristične za meso, a istovremeno meso poprima mirise same marinade.
Evo kako ćete pripremiti dobru marinadu za junetinu, piletinu ili divljač.
Sastojci: 1/4 l belog vina, 1/4 l vinskog sirćeta, 2 kašike šećera, 10 zrna bibera, 50 g iseckanog celera, 100 g iseckanog peršuna, 100 g iseckane šargarepe, veća glavica crvenog luka iseckanog na režnjeve, 2 režnja belog luka sitno iseckana, 1 l vode
Priprema: Pomešati vodu, vino i sirće. Dodati iseckano povrće i začine. Kratko prokuvati i ostaviti da se ohladi. Ova količina je dovoljna za 3 kg mesa, pa ukoliko pripremate manje, srazmerno smanjite količinu sastojaka.
(Espreso / Krstarica)