recept
PRIPREMITE DOMAĆU PILEĆU ČORBU: Kompletan i zdrav obrok!
Tečnost sačuvati u posebnoj posudi
Potrebno je:
400 g pilećeg mesa
1 krompir
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 kašike pavlake
po potrebi ulje
so
biber - mleveni
peršun
1,5 -2 l vode
1 jaje
1 supena kašika griza
Priprema
Kada meso provri, dodati očišćeno povrće sitno iseckano.
Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procediti tečnost.
Tečnost sačuvati u posebnoj posudi.
Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno ga iseckati. Upržiti crni luk da bude staklast.
Proceđenu tečnost vratiti u lonac i dodati iseckano, meso, povrće i uprženi luk. Proveriti ukus i dodati so i biber, staviti da samo malo proključa.U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaja i kiselu pavlaku.
Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razređene mase jaja i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice.
Tek kada se ulije sva masa, promešati celu količinu čorbe. Dodati supenu kašiku griza, promešati i vratiti da provri.
Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list.
(Espreso / Alo)