IDEJA ZA RUČAK
RECEPT ZA LAŽNU SARMU! Ovako nešto nikada niste okusili
Da voda krene na usta smao od snimka pripremanja
Iz Bakine kuhinje danas nam stiže neobični recept. U pitanju je lažna sarma, koja se jednostavno sprema, a koja će pokrenuti sva vaša čula.
Potrebno je
1 glavica kiselog kupusa 250 gr suvih rebara 300 g mlevenog mesa 1 veća glavica crnog luka 1 glavica belog luka lovorov list biber u zrnu slatka mlevena i tucana ljuta paprika po želji kašika masti ili 50 ml ulja
Priprema
Luk iseći sitno pa propržiti i dodati mleveno meso. Izdinstati. Dodati malo soli, papriku jednu i drugu. Belu luk očistiti i iseći kruninije po dužini. Kupus iseči na krupne kocke. Pola poredjati u dublji lonac ili ekspres lonac. Preko kupusa rasporediti prženo mleveno meso, lovorov list, pola belog luka i pola suvih rebara. Prekriti ostatkom kupusa. Dodati rebra, beli luk i lovorov lis kao i biber u zrnu po želji.
Još malo ubaciti mlevenu i tucanu ljutu paprik. Po želji dodati malo masti, ja nisam bilo mi dovoljno masnoće.Sipati vodu do visine kupusa pokriti i krčkati 1,5 sat na tihoj vatri. Uz to ispeći jednu lep proju.
(Espreso/Magazin Novosti)