Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti
RECEPT
TRIK ZA SPREMANJE RIBE ZLATA VREDAN! Sama će se odvajati od kostiju, a o ukusu ne treba ni raspravljati!
Obavezno probajte
Objavljeno: 23.02.2022. 07:37h
> 09:02h
Tamara Dragićević
SASTOJCI:
morska riba (po želji)
peršun
beli luk
crni luk
belo suvo vino
maslinovo ulje
so
PRIPREMA:
1. Očišćenu ribu natrljajte solju, pa ostavite da oko sat vremena odstoji u frižideru.
2. Na vrlo malo maslinovog ulja (tek da zamastite posudu) izdinstajte beli i crni luk i peršun.
3. Ribu stavite na foliju pa je napunite smesom koju ste prethodno izdinstali, prelijte je uljem i vinom i dobro zamotajte u foliju pazeći da se ulje ne razlije. Stavite u rernu i pecite oko sat vremena na umerenoj temperaturi.
4. Pečenu ribu servirajte u duguljastom tanjiru s kuvanim krompirom, zelenom salatom ili kuvanom blitvom.
(Espreso / Kurir)