Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

OBRATITE PAŽNJU

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA IMUNITET: Uz ovo ćete ga ojačati kao nikad do sad

Koliko je imunitet važan u očuvanju zdravlja potvrđuje Tatjana Popović, prvi sertifikovani health coach. Specijalno za "BLIC ŽENA VAŠE ZDRAVLJE", specijalno izdanje „Blic žene“ koje možete da pronađete na svim kioscima, Tatjana je osmislila fantastične recepte koji podižu imunitet

Objavljeno: 22.02.2022. 12:40h > 16:44h

Ona najbolje zna da je imunitet prioritet jer je sertifikovani health coach, edukator, predavač i autor nekoliko knjiga iz oblasti nutricionizma.

– Sa oslabljenim imunitetom telo nije u mogućnosti da se bori sa virusima, bakterijama i drugim patogenima. Zato na vašem jelovniku uvek treba da se nađe hrana koja podržava i jača imunitet – kaže Tatjana.

Salata sa bundevom i narom

Sastojci:

ZA PEČENJE: 2 šake bundeve, seckane na kockice; 1 glavica crvenog luka, seckanog na polumesece; 4 kašike maslinovog ulja; so i biber po ukusu;

ZA DRESING: 4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja, 2 kašike jabukovog sirćeta, ¼ kašičice mlevenog karanfilića, ¼ kašičice dižon senfa, ½ kašičice javorovog sirupa, ¼ kašičice himalajske soli, sveže mleveni crni biber po ukusu;

ZA SALATU: 1 šolja kuvane kinoe, 1 šaka miksa seckanog svežeg bilja (peršun, bosiljak i mirođija); 1 šaka bebi spanaća, 2 šake rendane šargarepe, 1 jabuka, sitno seckana na kriške; 1/3 šolje bobica nara, limunov sok po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni i na tepsiju obloženu papirom za pečenje stavite bundevu i luk, koje ćete preliti maslinovim uljem i posuti solju i biberom. Pecite 20– 30 minuta dok bundeva ne bude pečena. U međuvremenu napravite dresing. U većoj činiji izmešajte sve sastojke za salatu i prelijte ih dresingom. Na kraju dodajte ohlađenu pečenu bundevu, luk, nar i jabuku, te sve prelijte limunovim sokom.

(Espreso)