poslastica koju svi vole
NEODOLJIVO, DOMAĆE MEDENO SRCE JE BOLJE OD KUPOVNOG: Recept je postao HIT, jer se KOLAČ pravi sa LAKOĆOM!
Ovu poslasticu će svi zavoleti na prvi zalogaj
Medena srca su mnogima omiljeni slatkiš, a recept za pripremu domaćih je hit među svim ljubiteljima slatkog.
SASTOJCI:
330 gr brašna
280 gr šećera
400 ml mleka
3 kašike ulja
5 punih kašika pekmeza od kajsije
½ dodatka za medenjake
1 kašičica sode bikarbone
pola teglice pekmeza od kajsije
GLAZURA:
300 gr čokolade za kuvanje
9 kašika ulja
100 gr mlečne čokolade za dekoraciju
PRIPREMA:
1. U brašno dodajte šećer, mleko, ulje, pekmez od kajsije, dodatak za medenjake i sodu bikarbonu, te sve dobro izmutite mikserom.
2. Tepsiju dimenzija 32 X 33 cm nauljite i pobrašnite.
3. Ulijte pola smese i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 10 minuta.
4. Nakon što izvadite biskvit iz rerne premažite ga sa pola teglice pekmeza i odmah prelijte i rasporedite ostatak pripremljene smese.
5. Kolač vratite u rernu da se peče još 30 minuta.
6. Pečeni kolač ostavite da se ohladi.
7. Izvadite ga iz tepsije i kalupima napravite oblike srca.
8. U čokoladu za kuvanje dodajte ulje i istopite na pari, ostavite da se ohladi.
9. Svako srce umačite u čokoladu, pokretima gore-dole ocedite višak čokolade i postavite srce na masni papir ili čak na žicu.
10. Nakon što se čokolada stegnula, nastavite sa istopljenom mlečnom čokoladom pomoću fišeka šarati na površini srca, tako ćete dobiti dekoraciju.
11. Stavite Medena srca u frižider da se čokolada stegne.
(Espreso / kolaci.biz)