TOPI SE
HLEB SA BELIM LUKOM - IDEALNO ZA VEČERU: Preko stavite ovaj SASTOJAK i samo UBACITE U RERNU (RECEPT)
Sve izgnječite, premažite baget dobijenim namazom, stavite sir preko i zapecite kratko
Nikad brža večera, od sastojaka koje svi imamo kod kuće. Napravite namaz za baget od peršuna i belog luka, pa sve zapecite u rerni. Ništa jednostavnije a veoma je ukusno.
Sastojci:
1 gavica belog luka
1 baget
50 g putera
peršun, slatka mlevena paprika, so, biber
maslinovo ulje
100 g kačkavalja, mocarele ili feta sira
Priprema:
Belom luku odsecite vrh tako da se vide čenovi. Stavite ga na alu foliju, pospite maslinovim uljem, posolite i pobiberite, zamotajte foliju i ubacite u rernu na 10-15 min dok ne omekša.
Za to vreme u činiji pomešajte sve ostale sastojke ( puter, peršun, začini, maslinovo ulje) pa dodajte i luk. Sve izgnječite, premažite baget dobijenim namazom, stavite sir preko i zapecite kratko.
(Espreso / Stvar ukusa)