Pirinač, Foto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ

RUČAK

OVAKO SU NAŠE BAKE SPREMALE SELJAČKI PILAV SA PILETINOM: Dodaje se 1 NAMIRNICA koju RETKO KO DANAS STAVLJA (RECEPT)

Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min

Objavljeno: 18.02.2022. 18:06h

Staro tradicionalno jelo uz dodatak šampinjona obogatiće vašu trpezu. Ukoliko uz pilav poslužite i domaću supu sa knedlama dobićete pravi nedeljni ručak.

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/Gastro brat
FOTO: Profimedia

Sastojci:

600 g praziluka

3 šargarepe

pakovanje šampinjona

600 g piletine (batak i karabatak)

150 g pirinča

500 ml mleka

ulje

so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Priprema:

Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.

(Espreso / Stvar ukusa)