Pirinač, Foto: Printscreen/Youtube/PRATİK YEMEK TARİFLERİ
RUČAK
OVAKO SU NAŠE BAKE SPREMALE SELJAČKI PILAV SA PILETINOM: Dodaje se 1 NAMIRNICA koju RETKO KO DANAS STAVLJA (RECEPT)
Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min
Objavljeno: 18.02.2022. 18:06h
Nikolina Jokić
Staro tradicionalno jelo uz dodatak šampinjona obogatiće vašu trpezu. Ukoliko uz pilav poslužite i domaću supu sa knedlama dobićete pravi nedeljni ručak.
Sastojci:
600 g praziluka
3 šargarepe
pakovanje šampinjona
600 g piletine (batak i karabatak)
150 g pirinča
500 ml mleka
ulje
so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika
Priprema:
Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.
(Espreso / Stvar ukusa)