trik
RECEPT ZA VRHUNSKI KROMPIR PIRE: Jednostavni TRIK naših baka promeniće vam pogled na ovaj prilog
Ipak za dobar pire, potrebni su i dobri i trikovi.
Ako mislite da se pire pravi tako što se krompir izblendira i dodate mu malo mleka, recimo da ste na pravom putu.
Ipak za dobar pire, potrebni su i dobri i trikovi.
Sastojci:
1 kg krompira
po potrebi so i voda
po potrebi mleko
i još kašika maslaca ili kajmaka
suvi začin
po želji čen belog luka
Priprema:
Krompir iseckajte na komade slične veličine. Kada ga isečete, ubacite ga u vrelu vodu, a ako ste ljubitelj belog luka slobodno dodajte jedan čen, jer će;uvenom prilogu dati poseban šmek.
Kada se skuva, od presudne važnosti je da bude vreo. Ne ispirajte ga hladnom vodom i ne čekajte da se ohladi. Gnječite ga ručno, ako ga ubacite u blender rizikujete da dobije čudnu strukturu nalik lepku.
Nakon toga dodajte slobodno malo više mleka i začin. Ako pored pirea pržite i meso, uradite to na svinjskoj masti. Kada se meso isprži prelijte ga ostatkom masti iz tiganja i dodajte malo maslaca.
Ako nemate ostatke masti koristite više maslaca ili ubacite kašiku kajmaka.
(Espreso)