Salata, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina Vanglica

UKUSI

KADA PROBATE OVU SALATU, ZABORAVIĆETE NA RUSKU OČAS POSLA: Može da se služi i KAO GLAVNI OBROK, OTKRIĆE! RECEPT

Pomešajte pavlaku i majonez da dobijete glatku smesu, sipajte u činiju i sve dobro promešajte

Objavljeno: 17.02.2022. 23:48h

Pileća salata sa susamom može da se služi kao predjelo, ali da bude i glavni obrok.

Salata sa piletinom i susamom prepuna je povrća, pa može da vam bude i glavni obrok, a za svečane trpeze možete da je servirate kao predjelo. Jednostavno se priprema, a izuzetno je lagana i zasitna - garantovano će vam se dopasti.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Sastojci:

350 g belog mesa

100 g celera

300 g kukuruza šećerca

700 g kisele pavlake

100 g majoneza

300 g kukuruza sećerca iz konzerve

100 g prženog susama

2 kuvana jajeta

4 kisela krastavca

2 šargarepe

1 koren peršuna

1 veći krompir

1 paškanat

so, biber

Priprema:

Belo meso stavite da se kuva zajedno sa šargarepom, celerom, paškanatom i krompirom. Kada bude gotovo, procedite, potom piletinu iseckajte na trakice i stavite u činiju u kojoj ćete sjediniti sastojke. Šargarepu, celer i paškanat izgnječite, a krompir isecite na kocke. Susam ispecite, pa ga dodajte u piletinu i povrće, pa sve začinite po ukusu. Ubacite kukuruz i naseckane krastavčice. Jaja očistite pa ih isecite što sitnije i dodajte u činiju. Pomešajte pavlaku i majonez da dobijete glatku smesu, sipajte u činiju i sve dobro promešajte. Dekorišite po želji sa malo seckanog peršuna i susamom.

(Espreso / Stvar ukusa)