UKUSI
KADA PROBATE OVU SALATU, ZABORAVIĆETE NA RUSKU OČAS POSLA: Može da se služi i KAO GLAVNI OBROK, OTKRIĆE! RECEPT
Pomešajte pavlaku i majonez da dobijete glatku smesu, sipajte u činiju i sve dobro promešajte
Pileća salata sa susamom može da se služi kao predjelo, ali da bude i glavni obrok.
Salata sa piletinom i susamom prepuna je povrća, pa može da vam bude i glavni obrok, a za svečane trpeze možete da je servirate kao predjelo. Jednostavno se priprema, a izuzetno je lagana i zasitna - garantovano će vam se dopasti.
Sastojci:
350 g belog mesa
100 g celera
300 g kukuruza šećerca
700 g kisele pavlake
100 g majoneza
300 g kukuruza sećerca iz konzerve
100 g prženog susama
2 kuvana jajeta
4 kisela krastavca
2 šargarepe
1 koren peršuna
1 veći krompir
1 paškanat
so, biber
Priprema:
Belo meso stavite da se kuva zajedno sa šargarepom, celerom, paškanatom i krompirom. Kada bude gotovo, procedite, potom piletinu iseckajte na trakice i stavite u činiju u kojoj ćete sjediniti sastojke. Šargarepu, celer i paškanat izgnječite, a krompir isecite na kocke. Susam ispecite, pa ga dodajte u piletinu i povrće, pa sve začinite po ukusu. Ubacite kukuruz i naseckane krastavčice. Jaja očistite pa ih isecite što sitnije i dodajte u činiju. Pomešajte pavlaku i majonez da dobijete glatku smesu, sipajte u činiju i sve dobro promešajte. Dekorišite po želji sa malo seckanog peršuna i susamom.
(Espreso / Stvar ukusa)