Meso, Foto: Profimedia
GENIJALNO
PROFESIONALNI KUVAR OTKRILI TRIK KOJI NIKO DO SAD NIJE ČUO: Da bi vam MESO BILO MEKANO, uradite samo OVO
Mnoge domaćice nisu znale da soda bikarbona može da im pomogne i u omekšavanju mesa
Objavljeno: 17.02.2022. 18:48h
Nikolina Jokić
Tvrđi komadi mesa se obično koriste kada se priprema gulaš, zato što se on krčka po nekoliko sati, pa će zbog safta i dužine kuvanja meso omekšati. Ali, ako ste kupili loš komad mesa potrebni su vam još neki trikovi koji će učiniti meso sočnim.
Prvo što treba da uradite jeste da izlupate meso čekićem, ali vodite računa da ne preterate jer vlakna mogu previše da omekšaju i meso će izgubiti strukturu.
Bilo bi dobro da meso premažete sodom bikarbonom jer će ona podići pH vrednost i onemogućiće da se proteini stvrdnu prilikom kuvanja. Mnoge domaćice nisu znale da soda bikarbona može da im pomogne i u omekšavanju mesa.
(Espreso / Stvar ukusa)