Sutlijaš, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
NJAM!
DA LI STE PROBALI SUTLIJAŠ NA PORTUGALSKI NAČIN? Nikada se nećete vratiti na STANDARDNI način pripreme! (FOTO)
Isprobajte nešto drugačiju varijantu omiljenog slatkiša od pirinča
Objavljeno: 17.02.2022. 12:12h
Jelena Jovanović
Sutlijaš je mnogima omiljena poslastica.
Kada se uzmu u obzir njegov divan ukus, kremasta tekstura i opijajući miris, pa kad se na to doda i da se sprema poprilično jednostavno, postaje jasno zbog čega je to tako.
1. Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi dok ne omekša.
2. Dodajte skuvanom pirinču vrelo mleko, šećer, puter, žumanca, limunovu koru i promešajte.
3. Neka struji na umerenoj vatri 15-20 minuta poklopljeno dok ne dobije gustinu ovsene kaše.
4. Sipajte skuvan sutlijaš u posude i ostavite da se ohladi. Cimetom pospite poslasticu kada se ohladi.
(Espreso)