NJAMM
NAPRAVITE SARME NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN: Umesto GLAVICE, uzmite OVAJ KUPUS, retko KO JE PROBAO OVAKO! RECEPT
Pecite na 185°C oko 3 sata, a povremeno dosipajte vodu
Napravite lažne sarme od kupusa ribanca.
Ne postoji osoba koja ne voli tradicionalno srpsko jelo, sarme. Sada ih napravite od kupusa ribanca, od kojeg se pravi i podvarak, i garantujemo da će vam se dopasti kao i originalne. Iskristite dok je još zima i spremite specijalitete koji vam leti neće prijati zbog vrućina.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 glavica kiselog kupusa (ili ribanca)
150 g pirinča
1 crni luk
2 čena belog luka
50 ml ulja
4 pune kašike paradajz sosa
peršun
malo slaninice
Priprema:
Isecite kupus na rebarca, pa ga operite i prosušite. Mleveno meso pomešajte sa sekcanim crnim lukom, belim lukom, opranim pirinčem, seckanom slaninom i peršunom. Promešajte i napravite veće loptice. Dublju tepsiju nauljite, pa poređajte kupus, zatim ćufte od mlevenog mesa, pa ih pritisnite rukama kako bi se što bolje utisnule u kupus. Ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji red je kupus. Prelijte sa vodom koju ste pomešali sa paradajz sosom. Pecite na 185°C oko 3 sata, a povremeno dosipajte vodu.
(Espreso / Stvar ukusa)