Sarma, Foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

NJAMM

NAPRAVITE SARME NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN: Umesto GLAVICE, uzmite OVAJ KUPUS, retko KO JE PROBAO OVAKO! RECEPT

Pecite na 185°C oko 3 sata, a povremeno dosipajte vodu

Objavljeno: 16.02.2022. 19:45h

Napravite lažne sarme od kupusa ribanca.

Ne postoji osoba koja ne voli tradicionalno srpsko jelo, sarme. Sada ih napravite od kupusa ribanca, od kojeg se pravi i podvarak, i garantujemo da će vam se dopasti kao i originalne. Iskristite dok je još zima i spremite specijalitete koji vam leti neće prijati zbog vrućina.

FOTO: Printscreen/Youtube/CooKing
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

1 glavica kiselog kupusa (ili ribanca)

150 g pirinča

1 crni luk

2 čena belog luka

50 ml ulja

4 pune kašike paradajz sosa

peršun

malo slaninice

Priprema:

Isecite kupus na rebarca, pa ga operite i prosušite. Mleveno meso pomešajte sa sekcanim crnim lukom, belim lukom, opranim pirinčem, seckanom slaninom i peršunom. Promešajte i napravite veće loptice. Dublju tepsiju nauljite, pa poređajte kupus, zatim ćufte od mlevenog mesa, pa ih pritisnite rukama kako bi se što bolje utisnule u kupus. Ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji red je kupus. Prelijte sa vodom koju ste pomešali sa paradajz sosom. Pecite na 185°C oko 3 sata, a povremeno dosipajte vodu.

(Espreso / Stvar ukusa)