RECEPT
KADA PROBATE PARČE OVE TORTE, TOTALNO ĆETE ZABORAVITI NA PRAVI ŠVARCVALD: Beli FIL zamenite sa OVIM biće KREMASTIJA
Stavite u frižider da se stegne i onda ukrasite rednanom čokoladom i šećerom u prahu
Još bolja od Švarcvald torte jer je cela čokoladna, a opet ima višnje koje je čine osvežavajućom.
Švarcvald je čuvena torta čija kombinacija višnja i čokolade svima odgovara. Nije previše slatka jer sadrši i kiselkaste višnje koje joj daju osvežavajući ukus, a ima čokoladu. Sada napravite odličnu tortu koja ima istu kombinaciju ukusa, ali se ipak razlikuje. Ova nema beli fil nego samo čokoladni kao i čokoladnu glazuru.
Sastojci: Za koru:
60 g putera
60 g čokolade za kuvanje
5 belanaca
130 g šećera
75 g brašna
Za fil:
500 ml mleka
150 g šećera
5 žumanca
1 kesica čokoladnog pudinga
5 kašika brašna
100 g čokolade za kuvanje
250 g putera
340 g višanja
Za ganaš:
150 g čokolade za kuvanje
150 ml slatke pavlake
Priprema:
Čokoladu otopite sa puterom, a belanca umutite sa šećerom. Pomešajte obe smese i sjedinite mikserom koji je podešen na najslabiju brzinu. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C oko pola sata.
Mleko (400 ml) stavite da se zagreje sa šećerom. Žumanca umutite, pa dodajte puding, brašno i sjedinite mikserom. Sipajte u zagrejano mleko i mešajte dok se ne sjedini. Kada se zgusne dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prohladite, pa dodajte puter sobne temperature i promešajte. Dodajte i proceđene višnje, pa premažite preko kore.
Na kraju prelijte čokoladnom glazurom, koja se pravi tako što otopite čokoladu i slatku pavlaku. Stavite u frižider da se stegne i onda ukrasite rednanom čokoladom i šećerom u prahu.
(Espreso / Stvar ukusa)