DEZERT
OVA TORTA JE JEDNA OD NAJOMILJENIJIH KOD SRBA: Poslastica sa BELIM FILOM SE TOPI U USTIMA (RECEPT)
Filujte korice i ukrasite ih s 200 grama šlaga umućenih u ostatku kisele vode
Jednostavna i lagana torta beli anđeo oduševiće vaše ukućane.
Torta beli anđeo je idelana za neku posebnu priliku, rođendan, godišnjicu, neko slavlje, ili kada jednostavno želite da sebe počastite jednom pravom domaćinskom tortom. Lako se sprema, a neće vam biti potrebno da palite rernu, jer se ništa ne peče. Izuzetno lagana prosto se topi u ustima.
Sastojci:
1 pakovanje kora za rozen tortu
1 l mleka
3 pudinga od vanile
250 g margarina
15 kašika šećera
400 ml kisele vode
200 g bele čokolade
500 g šlaga
200 g kisele pavlake
2 kašike šećera u prahu
Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding od vanile i kubajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje, pa kada je gotovo ostavite da se ohladi. U jednoj posudi umutite margarin i šećer u prahu, a u drugoj 300 grama šlaga sa 200 mililitara kisele vode. U ohlađen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte da vam ne ostanu grudvice. Zatim dodajte umućen šlag mešajući varjačom, zatim pavlaku i na kraju istopljenu belu čokoladu. Filujte korice i ukrasite ih s 200 grama šlaga umućenih u ostatku kisele vode.
(Espreso / Stvar ukus)