Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

NJAM NJAM

NE BACAJTE STARI HLEB, NAPRAVITE PRAVO GURMANSKO JELO: Cela porodica ĆE UŽIVATI (RECEPT)

Pogledajte kako da iskoristite stari hleb i sastojke koju uglavnom imate u kuhinji i napravite ukusan obrok.

Objavljeno: 12.02.2022. 22:38h

Sigurni smo da svi u kući imate hleb koji niste pojeli dok je bio svež i sad ne znate da li da ga bacite. Ako želite da obradujete ukućane ukusnim obrokom ili imate iznenadne goste, pripremite pitu od starog hleba. Sastojke uglavnom već imate u kući, a za pripremu vam neće biti potrebno mnogo vremena.

Sastojci:

500 g starog hleba

2 jajeta

600 ml mleka

400 ml jogurta

2 kašike sira

susam

so,biber, bosiljak, peršun, origano

maslinovo ulje

300 g kobasica ili dimljene slanine

Priprema:

Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri. Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja. Odozgo pospite susamom i opet poprskajte maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta na 220 stepeni.

(Espreso/Stvar ukusa)