Kisela pavlaka, Foto: Profimedia

domaća kisela pavlaka

RECEPT ZA NAJKREMASTIJU DOMAĆU PAVLAKU: Ukusna i sveža, okrepiće vaš organizam u samo TRI SASTOJKA (RECEPT)

Za domaću pavlaku potrebna su vam samo tri sastojka.

Objavljeno: 11.02.2022. 23:19h > 23:57h

Kisela pavlaka je čest dodatak jelima, a nije je teško napraviti ni kod kuće.

Kisela pavlaka koristi se za razne salate, namaze, ali i kao dodatak sosevima i raznim jelima. Ona i nije baš tako jeftina u prodavnicama, a uz ovaj jednostavan recept napravićete veće količine jeftinije, brzo i lako kod kuće,a ukus će joj biti lepši i kremastiji od one kupovne.

Za domaću pavlaku potrebna su vam samo tri sastojka, a ako joj, na primer, dodate vlašac dobićete odličan namaz koji možete da poslužite za doručak, večeri ili užinu uz neko pecivo ili sendvič.

Sastojci:

1 litar punomasnog mleka

1 velika kašika kupovne kisele pavlake

so po ukusu

Priprema:

Skuvajte i prohladite mleko, pa u njega umešajte kiselu pavlaku razređenu sa malo mlakog mleka.

Poklopite posudu pa je staviti u rernu zagrejanu na 50 stepeni.

Ostavite dva sata u toploj pećnici da se ukiseli, pa izvadite i proverite da li je vrenje završeno. Ako jeste, posudu sa pavlakom stavite u frižider i ostavite je da prenoći.

Kada sutradan izvadite posudu iz frižidera, obložite je gazom tako da je celu obuhvatite, a onda je izvrnite tako da se sadržaj nađe na gazi, pa skupiti krajeve tkanine, vežite ih i okačite da se dobro ocedi.

Znaćete da je pavlaka spremna kada više iz gaze ne bude kapala tečnost.

Prebaciti pavlaku iz gaze u posudu u kojoj ćete je čuvati, posolite po ukusu i izmešajte. Možete je koristiti kao dodak jelima, ali i kao namaz ili osnovu za neku salatu.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)