domaća kisela pavlaka
RECEPT ZA NAJKREMASTIJU DOMAĆU PAVLAKU: Ukusna i sveža, okrepiće vaš organizam u samo TRI SASTOJKA (RECEPT)
Za domaću pavlaku potrebna su vam samo tri sastojka.
Kisela pavlaka je čest dodatak jelima, a nije je teško napraviti ni kod kuće.
Kisela pavlaka koristi se za razne salate, namaze, ali i kao dodatak sosevima i raznim jelima. Ona i nije baš tako jeftina u prodavnicama, a uz ovaj jednostavan recept napravićete veće količine jeftinije, brzo i lako kod kuće,a ukus će joj biti lepši i kremastiji od one kupovne.
Za domaću pavlaku potrebna su vam samo tri sastojka, a ako joj, na primer, dodate vlašac dobićete odličan namaz koji možete da poslužite za doručak, večeri ili užinu uz neko pecivo ili sendvič.
Sastojci:
1 litar punomasnog mleka
1 velika kašika kupovne kisele pavlake
so po ukusu
Priprema:
Skuvajte i prohladite mleko, pa u njega umešajte kiselu pavlaku razređenu sa malo mlakog mleka.
Poklopite posudu pa je staviti u rernu zagrejanu na 50 stepeni.
Ostavite dva sata u toploj pećnici da se ukiseli, pa izvadite i proverite da li je vrenje završeno. Ako jeste, posudu sa pavlakom stavite u frižider i ostavite je da prenoći.
Kada sutradan izvadite posudu iz frižidera, obložite je gazom tako da je celu obuhvatite, a onda je izvrnite tako da se sadržaj nađe na gazi, pa skupiti krajeve tkanine, vežite ih i okačite da se dobro ocedi.
Znaćete da je pavlaka spremna kada više iz gaze ne bude kapala tečnost.
Prebaciti pavlaku iz gaze u posudu u kojoj ćete je čuvati, posolite po ukusu i izmešajte. Možete je koristiti kao dodak jelima, ali i kao namaz ili osnovu za neku salatu.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)