sarmice
PREUKSUNE SARMICE OD BLITVE: Nov način spremanja otvara nove horizonte (RECEPT)
Ako se do sad pripremali sarmice od blitve na isti način, red je da promenite rutinu.
Malo drugačiji i ukusniji recept za sarmice od blitve.
Ako se do sad pripremali sarmice od blitve na isti način, red je da promenite rutinu.
Sastojci:
1kg blitve
4 supene kašike maslaca
glavica crnog luka
2 supene kašike brašna
prstohvat soli
kafena kasicica kima
200gr ovčjeg sira
Priprema:
Debele peteljke odstranite sa listova blitve.
Dve supene kašike maslaca rastopite u tiganju, pa prodinstajte blitvu kratko.
Rasporedite listove blitve i ohladite ih.
Peteljke isecite na sitne komade, a luk na kockice.
Ostatak maslaca istopite i u njemu dinstajte luk i iseckane peteljke.
Pospite brašnom, začinite solju i kimom i dinstajte još 15-ak minuta. Malo ohladite.
Ovčji sir izdrobite i izmešajte sa lukom i peteljkama.
Jednu do tru kafene kašičice te smese stavite na svaki list blitve i zamotajte.
Roladice motajte kao sarme, pa ih stavite u podmašćenu vatrostalnu posudu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni 15-20minuta.
(Espreso/NovostiMagazin)