Testenina, Foto: Profimedia

VRHUNSKI

NIKAKO NEMOJTE DA PROSIPATE VODU U KOJOJ SE KUVALA TESTENINA: Niste ni svesni koliko UTIČE NA 1 STVAR

Nakon što se vaša testenina skuva, izvadite je iz lonca. Možete ostaviti vode koliko želite

Objavljeno: 09.02.2022. 17:59h

Vodu u kojoj kuvamo testeninu obično prosipamo, a evo za šta se možete upotrebiti.

Kuvanje testenine je jedna od najlakših i najrazumljivijih tehnika. Čak i neiskusan kuvar to ume da uradi. Ovaj jednostavan zadatak, međutim, ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od testenine je jedan od njih. To je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi. Voda u kojoj se kuvala testenina je puna skroba i soli. Iako može da izgleda mutno i prljavo, ona je ključ ukusnog sosa i ukusnog jela s testeninom. Nakon što se vaša testenina skuva, izvadite je iz lonca. Možete ostaviti vode koliko želite. Sačuvajte jednu šoljicu vode po loncu testenine, dodajte sos u lonac s vodom i promešajte, zatim dodajte testeninu. Sadržaj skroba obogaćuje vaš sos, a sadržaj soli daje dodatni ukus. Skrob deluje i kao sredstvo za zgušnjavanje. Ovaj trik je ono što odvaja prosečna jela s testeninom od ukusnih, složenih jela u vašem omiljenom italijanskom restoranu.

(Espreso / 24.sata.hr)