Jelena Rozga, Foto: © ATA Images

otkrila

JELENA ROZGA IMA SAMO 57 KG! Ovo je njen JELOVNIK, zbog problema sa zdravljem ne može da se ugoji ni pola KG!

Ima jedan trik savet za nas

Objavljeno: 09.02.2022. 16:12h

Jelena Rozga, koja ima 57 kilograma, kaže da zbog problema sa štitastom žlezdom ne može da se ugoji ni pola kilograma! Pevačici je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a pre četiri godine i tahikardija.

FOTO: © ATA Images
FOTO: © ATA Images
FOTO: © ATA Images
FOTO: © ATA Images
FOTO: © ATA Images

Šarmantna Splićanka priča kako živi sa ovim bolestima, zbog kojih već godinama ima istu kilažu.

- Moji problemi sa štitastom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva - priča pevačica i dodaje da je obolela zbog stresa.

- Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitaste žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom.

foto: PRINTSCREEN/PINK

Jelena kaže da joj nastupi zamenjuju klasične treninge u teretani.

- Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane "fit" i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija koronavirusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno. Kada je reč o ishrani, pevačica ističe da je oduvek vodila računa šta jede.

- Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje - objašnjava Rozga.

foto: Damir Dervišagić

OVO JEDE JELENA ROZGA

Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom

Ručak: supa, meso, salata

Večera: Riba i povrće

Trik savet: Budite umereni u svemu!

Bonus video:

(Espreso/Hit Informer)